Supa de linte verde

de silvi0ara in Supe, 1 Mar 2010 | 16347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde  
  • 1 morcov  
  • 1 ceapa mai mica  
  • 1 bucata mai mica telina  
  • 3-4 catei de usturoi  
  • 4-5 felii costita afumata  
  • ½ ardei gras verde  
  • sare si piper dupa gust  
  • putin chimen pisat  
  • 50ml smantana pentru gatit  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 legatura partunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte verde:

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gospodinadecriza 1

01.03.2010, 15:11

Si mie imi place mult supa asta !

mihaelar63 1

02.03.2010, 01:46

mmm... ce buna !!! exact asa as fi facut-o si eu

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:40

ce bine arata....................felicitari!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu pui, fidea si crutoane